PREZIDENTŪROJE

  • Paskelbė : Ričardas Norkus
  • Paskelbta: 2024-04-19
  • Kategorija: Išvykos

Balandžio 18 dieną mokytoja Jolanta Guževičiūtė ir specialioji pedagogė Elena Čoj dalyvavo Lietuvos Respublikos Prezidento  kanceliarijos projektų vadovės Lauros Varlauskaitės organizuotame renginyje „Įtraukusis ugdymas ne mokyklos erdvėse. Geroji praktika“.

   Renginį pradėjo, sveikinimo žodžius ir linkėjimus nuo prezidento perdavė švietimo klausimais Prezidentui patarėja Jolanta Urbanovič.

   Susirinkę dalyviai pristatė savo pranešimus. Lietuvos nacionalinis dailės muziejus pristatė  projektą „Savas muziejus“, o Nacionalinis saugomų teritorijų lankytojų centro atstovas aptarė siūlomas ekspozicijas ir veiklas pritaikytas regos, klausos individualių poreikių turintiems asmenims.

   Lietuvos asociacijos „Lietaus vaikai“ atstovės pristatė schemą „Saulėgrąžos juostelė“. Kuri atpažįstama daugelyje pasaulio vietų ir nurodanti asmenį turintį nematomą negalią bei poreikį pagalbos suteikimui.

   Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro ergoterapeutas rekomendavo sensorines ir terapines priemones, skirtas specialiųjų poreikių turintiems žmonėms.

   Kauno Prano Daunio ugdymo centro mokytoja skaitė pranešimą „Nepatogūs vaikai“ – kaip atpažinti, suprasti, nebijoti. Mokytoja patarė, kaip „Nepatogių vaikų“  veiklas organizuoti veiksmingai, kad būtų pasiekta efektyvaus mokymosi.

   Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos direktorius pristatė mokyklos bendruomenės patirtis ugdant ypatingus vaikus. Pasidalino savo patirtimis ir paskatino nebijoti pasitelkti įtraukųjį ugdymą ir ypatingus mokinius.

   Praktinėse dirbtuvėse „Nuotykių architektai: socialinių pasakojimų kūrimas mokyklinėms išvykoms“ renginio dalyviai atliko įdomias ir naudingas užduotis.

   Renginio metu aptarta edukacinių užsiėmimų nauda ir įtvirtinta geroji patirtis. „Netyčia nebūna. Tarkimės, kalbėkimės, nebijokime. Visi esame skirtingi ir visi galime sutilpti po saule“.         

   Dėkojame Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija Projektų vadovei, Joniškio r. savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjai bei mokyklos administracijai už galimybę praplėsti žinias ir aplankyti Lietuvos Respublikos prezidentūrą.

 

Mokytoja Jolanta Guževičiūtė ir specialioji pedagogė Elena Čoj

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas