DOFE KVALIFIKACINIS ŽYGIS

Gegužės 23-24 dienomis Žagarės apylinkėse vyko baigiamasis DofE projekto kvalifikacinis žygis. Jo metu penki mūsų mokyklos šaunuoliai per dvi dienas turėjo įveikti 27 km, stebėti ir fiksuoti bei aprašyti savo emocinę būklę viso žygio metu.

Žygis prasidėjo nuo Juodeikiuose esančios bažnyčios. Žygeiviai patraukė Mūšos Tyrelio pelkės link, kurioje keliavo pažintiniu taku ir pirmos dienos vakare pasiekė Laumės sodybą prie mūšos tyrelio. Pasistiprinę pačių pasigamintu šiltu patiekalu, ant laužo keptais zefyrais, pasistatė palapines nuėjo ilsėtis.

Gegužės 24 d. rytas pasitiko keliautojus žydru ir saulėtu dangumi. Nusimatė karšta diena. Papusryčiavę ir susitvarkę savo laikiną stovyklavietę, išsiruošė į antros dienos žygį. Jo metu buvo patirta nuotykių, nes truputį nuklydus nuo sudaryto maršruto, teko nemenkai pamaitinti uodus, keliaujant per klampynę, pamesti batus, kristi ir nusibrozdinti kojas. Nors ir su nuklydimais, tačiau sėkmingai įveikę numatytą maršrutą, savo žygį baigėme prie Jurdaičių (Endriškių) tvenkinio, kur mus pasitiko mokyklos pavaduotoja Daiva, žygio vadovė Neringa ir žygio vertintoja Kristina.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas