ERASMUS+ PROJEKTO MOKYTOJŲ SUSITIKIMAS PORTUGALIJOJE

Lapkričio 7-11 dienomis mes, anglų kalbos mokytojos Asta Valienė ir Vaida Mažeikienė, vykome į pirmąjį mokytojų mobilumo susitikimą su projekto partneriais iš Latvijos ir Portugalijos į Penafiel miestą, Portugalijoje.

Erasmus+ KA210 projekto “MEE: the roots of academic achievement” tikslas - skatinti dalijimąsi žiniomis tarp įvairių šalių mokytojų, siekiant gerinti ugdymo kokybę.

Mus, mokytojas iš Lietuvos ir Latvijos, pasveikino ir šiltai sutiko Penafiel miesto meras, jo pavaduotojas, švietimo atstovas, mokyklos direktorius ir portugalų mokytojų komanda.

Vizito metu susipažinome su dviejų mokyklų darbo aplinka, Portugalijos švietimo sistema, mokytojų ir mokinių darbo sąlygomis, iššūkiais ir pasiekimais.

Pradinėje mokykloje dalyvavome portugalų komandos sukurto ilgalaikio projekto „Mixing generations“ pristatyme. Juo siekiama dalintis žiniomis tarp jaunesnių mokinių ir vyresnio amžiaus žmonių. Grupė senjorų, kuriems padėjo 4 klasės mokiniai, mokėsi susikurti savo avatarą. Įdomu buvo stebėti skirtingų kartų darbą, bendravimą ir bendradarbiavimą grupelėse.

Pagrindinėje mokykloje penktadienį vyko tradicinė Šv. Martyno mugė, kur daržoves, vaisius, pyragus, loterijos bilietus ir kt. pardavinėjo mokyklos mokiniai, tėvai ir mokytojai. Džiaugiamės turėję progą susipažinti su portugalų papročiais, kultūra ir tradicijomis (ragavome vietinių patiekalų, klausėmės liaudies dainų, tradicinių instrumentų, gėrėjomės liaudies šokiais ir kostiumais). Taip pat aplankėme Porto miestą, esantį šalia vandenyno. Porto mieste pabuvojome turistų lankomose vietose – bažnyčiose, muziejuose, sename knygyne lyg iš Hario Poterio filmo, susipažinome su šešių tiltų istorija plaukiant laivu Douro upe, mėgavomės gyvai atliekama fado muzika muziejaus rūsyje.

Džiaugiamės nauja patirtimi, nepamirštamais įspūdžiais ir laukiame projekto partnerių vizito savo mokykloje sausio pabaigoje!

                                                                                             Mokytojos Asta V. ir Vaida

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas