,,PASAULINĖ DVIRAČIO DIENA”

  • Paskelbė : Ričardas Norkus
  • Paskelbta: 2024-06-04
  • Kategorija: Renginiai

Birželio 3 diena yra  Pasaulinė dviračių diena.

Dviratis – mėgstamiausia vaikų transporto priemonė. Jis padeda puikiai jaustis, lenktyniauti su vėju bei džiaugtis vasaros šiluma. 

Ta proga  mokyklos mokiniai buvo kviečiami į mokyklą atvykti dviračiais.

Vaikams buvo priminta, kaip reikia važiuoti  saugiai su dviračiais, kodėl reikia atsargiai elgtis kelyje, kam reikalingi šalmai, apsaugos priemonės, liemenės.

 

2A klasės mokiniai, kartu su mokytoja Roma, vyko į dviračių žygį: maršrutu Joniškis – Bariūnai. Apsistojo Bariūnų poilsio zonoje, žaidė, kepė dešreles. Pailsėję, papramogąvę grįžo į mokyklos kiemą. Mokytoja visus pavaišino ledais.

Po trumpo saugaus elgesio instruktažo, mokyklos stadione  vyko 3-ių klasių mokinių varžybos  dviračiais. Reikėjo važiuoti atliekant įvairias užduotis, įveikti kliūtis, su kuriomis trečiokai puikiai susidorojo.

4BL klasė Pasaulinę dviračio dieną nusprendė švęsti savitai. Pasiklausę Joniškio žygeivio A. Bartašiūno patarimų, jo vadovaujami sėdo ant dviračių ir pasuko Bariūnų kaimo link. Išbandę važiavimą vorele, Bariūnų poilsio zonoje pusryčiavo, žaidė, suposi, skanavo ledus. Vėliau linksmai išsimaudė tvenkinyje. Į mokyklą grįžo kitu keliu, surengdami lenktynes žvyrkeliu. Aplinkui žaliavo kviečių laukai, akis džiugino raudonos aguonos, kvepėjo Bivainių miške žydintys krūmai ir žolės. Dėkojame keliautojui A. Bartašiūnui ir mokytojai J. Mažunavičienei už pagalbą žygyje.

Džiaugiamės, kad turiningai ir išradingai mokykloje buvo paminėta tarptautinė dviračių diena.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas