LingoKey

  • Paskelbė : Ričardas Norkus
  • Paskelbta: 2024-03-20
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 20 d. Joniškio rajone startavo naujas INTERREG VI-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos 2021–2027 m. projektas „Kalba – raktas suprasti savo kaimynus“. Jame dalyvauja ir „Saulės“ mokykla (kartu dar dalyvauja 4 rajono mokyklos ir 3 mokyklos iš Latvijos).

Projekto tikslas – suaktyvinti vietos bendruomenes pasienio regionuose, jas įtraukiant į  lietuvių-latvių kultūros pažinimą per bendrus renginius, stovyklas, kuriose būtų supaprastintai mokama lietuvių-latvių kalbos.

Vienijanti idėja yra kalba – LingoKey, tai projekto akronimas, tai noras, kad kalba taptu raktu į glaudesnį pasienio gyventojų bendravimą, mąstymo pažinimą, kultūros pažinimą, geresnį vieni kitų supratimą.

Kuriamas supaprastintas kalbų mokymo modulis gali lengvai būti naudojamas kituose regionuose, jį apimtų video pamokų rinkinys, taip pat tekstinės mokymų medžiagos rinkinys, su pamokų ir temų planais, testais, užduotimis. Visa medžiaga rengiama bendradarbiaujant mokykloms, kurios turi patirties mokyme. Bendruomenės pačios, be mokyklų profesionalų pagalbos, to niekada nesuorganizuotų ir modulio pačios neparengtų. Tarp mokyklų bus organizuojamos virtualiosios klasės, kurių metu susijungę dalyviai iš mokyklų kartu dalyvautų mokymosi veiklose.

Tikslinė mokinių grupė – 4ABC klasių mokiniai, kurie lankys neformalius latvių kalbos mokymosi užsiėmimus. Į kitas projekto veiklas bus įjungti ir kiti bendruomenės nariai.

Projekto vykdymo grupė mokykloje:

Lina Valiukienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui – koordinatorė.

Elena Čoj, specialioji pedagogė metodininkė, atsakinga už mokymo medžiagos paruošimą mokymams.

Vilma Kumpikevičiūtė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė, atsakinga už mokinių mokymą latvių kalbos.

Jūratė Mažunavičienė, technologijų mokytoja metodininkė, atsakinga už renginių, stovyklų programų rengimą, įgyvendinimą.

Lina Kuzminskienė, lavinamosios klasės mokytoja metodininkė, atsakinga už informacijos rengimą informacinių technologijų pagalba, renginių, stovyklų programų rengimą ir  įgyvendinimą.

Vaida Mažeikienė, anglų kalbos mokytoja metodininkė, atsakinga už informacijos rengimą anglų kalba.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas