ERASMUS+ PROJEKTO MOKYTOJŲ SUSITIKIMAS LATVIJOJE 

Vasario 5-8 dienomis mes, mokytojos Asta V., Rita, Vaida, kartu su projekto „MEE: the roots of academic achievement“ partneriais iš Portugalijos, svečiavomės Liepupės pagrindinėje mokykloje, Latvijoje. Susipažinome su mokyklos bendruomene, kuri svečių sutikimui paruošė meninę programą su latvių tautiniais šokiais ir dainomis. Mokyklos direktorė vedė ekskursiją po mokyklą bei vaikų darželį, taip pat supažindino su Latvijos švietimo sistema, šių dienų iššūkiais, naujovėmis. Stebėjome atviras anglų k., dailės pamokas, domėjomės robotikos būrelio veikla. Diskusijose su projekto partneriais galėjome palyginti formalaus ir neformalaus ugdymo proceso organizavimo skirtingose mokyklose privalumus bei trūkumus.   

Kultūrinė, pažintinė programa Latvijoje taip pat buvo įvairi, turininga. Sostinėje Rygoje kartu su gide grožėjomės senamiesčio architektūra bei istorija, lankėmės Nacionalinėje bibliotekoje. Netoli Estijos sienos esančiame Salacgriva mieste degustavome žuvies gaminius Žuvies perdirbimo centre, po to turėjome edukacijas Šiaurės Vidžemės biosferos rezervato gamtos centre bei šalia vieno, iš 15 Latvijoje prie Baltijos jūros esančių švyturių, pasitikome saulėlydį. Limbaži miestelyje lankėmės Vilnos (tekstilės) namuose, kur tautiniam kostiumui audinius užsako ir Lietuvos įmonės, kolektyvai. Sidabro muziejuje tyrinėjome vietinio juvelyro meno kūrinius iš sidabro. Kepykloje stebėjome duonos gamybos procesą. Paskutinę vizito Latvijoje dieną užbaigėme įspūdingame Miunhauzeno muziejuje.  

Tai buvo paskutinis projekto partnerių susitikimas, kurio metu trijų skirtingų šalių mokytojai ne tik pasisėmė žinių, naujų idėjų, bet ir užmezgė darbinius ryšius tolimesniam bendradarbiavimui. Mokytojų mobilumai ne tik prisideda prie kultūrinės įvairovės, bet ir yra unikali asmeninio ir profesinio tobulėjimo galimybė.  

                                                                                                    Mokytojos Asta V., Rita ir Vaida 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas