PATYRIMINĖS VEIKLOS KLAIPĖDOJE

  • Paskelbė : Ričardas Norkus
  • Paskelbta: 2024-05-24
  • Kategorija: Išvykos

   Išaušus ankstyvam rytui 4B klasės mokiniai su mokytoja Virgilija Kupiniene išsiruošė į Klaipėdą pailsėti. Bet šios klasės vaikams ir mokytojai poilsis nėra tinginiavimas. Klaipėdoje mūsų laukė įvairios patyriminės veiklos. Pirmiausia jėgas išbandėme laipynių trasose Minimelts nuotykių parke. Čia patyrėme nemažai iššūkių, nes kiekviena trasa buvo vis aukštesnė ir kiekviena iš jų turėjo kažką savito ir įdomaus – laipiojimo sieną, trikampių svyruojančių kūgių rungtis, ąžuolines besisukančias statines, sūpynes, važiavimą dviračiu tarp medžių ir t.t.  Iš pradžių nedrąsiai, pradėję  nuo  žemiausių, įveikėme net raudonąją – 8 m aukščio trasą. Tai trasa su „svirduliuojančiais kojokais“, „sparnuotosiomis sūpynėmis“ ir pačiu ilgiausiu čiuožimo ziplainiu.

  Vėliau visi skubėjome į Senąją Klaipėdos perkėlą, nes turėjome persikelti į Smiltynę, kur Lietuvos Jūrų muziejuje mūsų laukė delfinų ir Kalifornijos jūrų liūtų pasirodymas bei jūros gamtos ir istorijos ekspozicijos. Nustebome, kad visą kelionę į Smiltynę mus lydėjo juodagalviai kirai.

  Delfinariume žiūrėjome naują edukacinę programą „Žaliasis spindulys“. Sužinojome, jog delfinas gali sverti apie 300 kg, o Kalifornijos jūrų liūtas – apie 400 kg. Mažylius delfinų patelės veda tik kas ketvirti metai. Vanduo, kuriame dresuojami delfinai turi būti 20 laipsnių šilumos ir t.t. Muziejuje pasidžiaugę pingvinais, ruoniais ir eršketais taip pat užsimanėme „paplaukioti“, todėl nuėję prie jūros puolėme braidyti, taškytis pavasarišku jūros vandeniu. Į keltą grįžome eidami pajūriu, dar kriauklių ir akmenėlių prisirinkome.

  Nupirkę „Akropolyje“ lauktuvių namiškiams, važiavome namo. Autobuse surengėme žinių apie Klaipėdą viktoriną, kelionėje netrūko žaidimų, linksmybių, ekskursijos įspūdžių ir prizų.

  Ačiū mokytojai J. Mažunavičienei bei Rojaus, Darijos, Ugniaus ir Tomo mamytėms už pagalbą ekskursijoje.

 

                                                                                                                     V. Kupinienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas