PAŽINTIS SU VIRĖJO PROFESIJA

  • Paskelbė : Ričardas Norkus
  • Paskelbta: 2024-10-11
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Ar žinote, kas  mūsų mokykloje pradeda darbą anksčiausiai? Tai valgyklos virėjos. Kai mokiniai ir mokytojai dar devintą sapną sapnuoja, šios moterys, jau nuo 5 val. ryto, sparčiai sukasi prie puodų.

   Specialiojo ugdymo skyriaus socialinių įgūdžių ugdymo klasės mokiniai apsilankė valgyklos virtuvėje ir iš arčiau susipažino su virėjo profesija. Buvo labai įdomu susipažinti su didelio dydžio buitine technika, jos paskirtimi, pasiklausyti apie moterų kasdieninę veiklą.

   Valgykloje dirba 6 virėjos ir 1 sandėlininkė. Visos jos pasiskirsčiusios darbais. Viena atsakinga už daržovių paruošimą, kita trintuvu (blenderiu), kurį tik dviem rankomis gali išlaikyti, trina daržoves ir verda tirštą sriubą, trečia minko tešlą, ketvirta rankomis raito virtinukus, penkta keturiomis keptuvėmis blynus kepa... Darbai virte verda, o po 7.20 jau ir pirmieji mokiniai ateina į valgyklą pusryčių valgyti.

    O kokie dideli maisto paruošimo kiekiai! Per savaitę valgyklos virtuvėje  nuskutama apie pusę tonos bulvių. Per dieną išverdami trys dideli kibirai sriubos, rankomis suraitoma 280 virtinukų, padaroma 200 cepelinų, iškepama 200 blynelių su varške/mėsa ir 340 varškėčių, išpjaustoma, išmušama ir iškepama 200 kepsnių...

     Virėjo darbas nelengvas, vertas pagarbos ir supratimo.  Ačiū Jums!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas