SAVAITGALIS SKIRTAS MAMAI IR ŠEIMAI

  • Paskelbė : Ričardas Norkus
  • Paskelbta: 2024-05-06
  • Kategorija: Renginiai

1A klasės mokiniams visas savaitgalis buvo labai turiningas, kupinas iškilmingų, jautrių, džiugių ir linksmų akimirkų.

  Saulėtas penktadienio rytas prasidėjo aikštėje prie Joniškio savivaldybės iškilmingu Joniškio ugniagesių pasveikinimu. Pirmokai garsiai plojo pasižymėjusiems ugniagesiams ir svajojo užaugę tapti tokiais narsiais, drąsiais ir stipriais ugniagesiais.

 Penktadienio popietę 1A klasės mokiniai, Mamytės ir šeimų nariai rinkosi į mokyklos aktų salę. Čia vyko šventė ,,Tau, Mamyte, gražiausi žodžiai, gėlės ir darbai...“. Mokiniai dainavo, šoko, vaidino, deklamavo eiles ir dovanojo savo darbelius ir gėlytes Mamoms. Po to visi dalyvavusieji tapo spektaklio dalyviai. Po renginio visi susirinko į klasę, vaišino mamas, svečius ir patys pirmokai vaišinosi pačių keptu obuolių pyragu. Pasidžiaugę buvimu kartu, atsisveikino iki susitikimo šeštadienio ryte...

 Šeštadienio rytą vėl visi susitiko mokyklos kieme ir išvyko į ekskursiją – Biržus. Važiuojant prisiminė, ką mokytoja Vijolė buvo pasakojusi apie Biržų kraštą ir smegduobes. Tad pirmiausia sustojo prie garsiausios Biržų krašto smegduobės ,,Karvės ola‘‘. Šiek tiek bijodami, bet labai susidomėję nusileido į smegduobę, įsiamžino ir išvyko į Biržų pilį. Čia jau pirmokų laukė edukacija ,,Seni daiktai prabyla“. Apžiūrėję pilį, perėjo tiltą per Širvenos ežerą.

 Smagiausia ir jautriausia mokiniams vieta – Šiaurinė ranča – naminių gyvūnėlių namai. Šiuose namuose gyvena triušiai, avys, ožiai, lamos, asiliukas, poniukas, povai, antys, žąsys. Mokiniai pasidžiaugė, pamaitino gyvūnėlius ir patraukė linksmintis į šalia esantį pramogų parką.

 Išsidūkę nuvyko prie Kirkilų apžvalgos bokšto, kad iš aukštai pamatytų aplink tvyrančias smegduobes. Pasigrožėję kraštovaizdžiu, susėdo prie bendro stalo, kur visi keliautojai žaidė, juokavo, bendravo.

 Grįždami nusipirko ledų ir išvargę, bet laimingi patraukė namo, į Joniškį.

Gražus Biržų kraštas, bet savi namai visuomet mieliausi.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas