PAŽINTIS SU FLORISTO PROFESIJA ,,GĖLIŲ STUDIJOJE“

  • Paskelbė : Ričardas Norkus
  • Paskelbta: 2024-01-26
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Galvodamos apie tolimesnes studijas ir asmeninę karjerą, Joniškio ,,Saulės“ pagrindinės mokyklos dešimtos klasės moksleivės Raminta Visockaitė ir Fausta Vendišytė domėjosi floristo profesija, kasdieninio darbo, puokščių ir gėlių kompozicijų kūrimo ypatumais.

Merginas su floristo darbine kasdienybe supažindino gėlių parduotuvės ,,Gėlių studija“ savininkė Žydrūnė Jakubkienė. Su merginomis ji noriai pasidalijo savo asmeninės karjeros kūrimo istorija. ,,Mano pirmoji profesinė patirtis – buhalterija, tačiau darbas su dokumentais nebuvo ta veikla, kuria norėjau užsiimti visą savo gyvenimą. Man patiko gėlės, kūryba. Nemažai metų turėjo praeiti, kol pradėjau daryti tai, kas iš tiesų man patinka – turėti savo gėlių verslą ir užsiimti kūrybine veikla“, – apie savo karjerą pasakojo Ž. Jakubkienė.

Fausta ir Raminta, viešėdamos ,,Gėlių studijoje“, gavo praktinę užduotį – iš gyvų gėlių sukurti kompoziciją. Gėlių parduotuvės savininkė dalijosi patarimais, kaip sukurti gražią, originalią gėlių kompoziciją.

Pirmosios merginų kurtos puokštės maloniai nustebino Ž. Jakubkienę. Pirmaisiais savo darbais Joniškio ,,Saulės“ pagrindinės mokyklos moksleivės Raminta ir Fausta galės papuošti savo namų aplinkas. F. Vendišytė prasitarė, kad po šio vizito rinktis floristo profesiją noras dar labiau sustiprėjo. Fausta planuoja rinktis floristo modulinę profesinio mokymo programą.

Nuoširdžiai dėkojame ,,Gėlių studijos“ savininkei Ž. Jakubkienei už norą bendradarbiauti ugdymo karjerai srityje, dalytis su mokiniais profesine, asmenine patirtimi, patarimus, kaip sukurti unikalias gėlių kompozicijas.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas