JONIŠKIO ŽEMĖS ŪKIO MOKYKLOJE ATRASTOS PROFESINĖS GALIMYBĖS

  • Paskelbė : Ričardas Norkus
  • Paskelbta: 2023-12-15
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Joniškio ,,Saulės“ pagrindinės mokyklos dešimtokai atsakingai ruošiasi naujam karjeros etapui. Įpusėjus mokslo metams mokyklą baigiantiems jaunuoliams vis aktualesnėmis tampa studijų programų ir būsimų profesinių galimybių paieškos.

Dešimtokai ir Joniškio rajono švietimo centro karjeros specialistė Erika Vitkauskienė lankėsi Joniškio žemės ūkio mokykloje, kur domėjosi gyvenimo ir mokymosi sąlygomis, įdėmiai apžiūrėjo bendrabutį, kabinetus, laboratorijas, sporto salę, klausėsi karjeros specialistės Vaidos Baltaragytės ir profesijos mokytojų informacijos apie kiekvieną studijų programą.

Po profesijos mokytojų mokymosi programų pristatymo jaunuoliai įsitraukė į praktinių užduočių atlikimą. Joniškio ,,Saulės“ pagrindinės mokyklos dešimtokai aktyviai įsitraukė į užduočių atlikimą, o kai kurias atliko net po keletą kartų.

Orestas Virbickas jau ateidamas į Žemės ūkio mokyklą žinojo, kad jo svajonių profesija – automobilių mechanikas. Vaikinas puikiai atliko mokytojų skirtas praktines užduotis (rato keitimas, automobilio žibintų reguliavimas ir kt.). Po vizito jo nuomonė nepasikeitė ir Orestas jau rudenį planuoja atverti Joniškio žemės ūkio mokyklos duris. Fausta Vendišytė domėjosi dekoratyvinio apželdinimo darbuotojo studijų programa. Ema Gelžinytė – apdailininko studijų programa. Mergina prisipažino, kad tėčio – profesionalaus statybininko patarimų dėka ji jau moka atlikti tam tikrus apdailos darbus ir ši veikla jai atrodo gana įdomi, galinti atverti privataus verslo perspektyvą. Būsimuosius suvirintojus ruošiantis profesijos mokytojas Algirdas Matuzevičius pastebėjo puikiai praktines užduotis atliekančius vaikinus – Orestą Virbicką ir Darių Srutį. Mokytojas prisipažino, kad su tokiais gabiais mokiniais norėtų ateityje padirbėti, nes praktinių užduočių rezultatas jį maloniai nustebino. Raminta Visockaitė ir Fausta Vendišytė taip pat neblogai atliko praktines suvirinimo užduotis.

Mokiniams vizitas Joniškio žemės ūkio mokykloje labai patiko.

 

Tikimės, kad dešimtokų patirtis Joniškio žemės ūkio mokykloje padės priimant svarbius karjeros sprendimus pereinant iš vieno mokymosi etapo į kitą, o profesiniai ketinimai virs profesiniu apsisprendimu.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas