Joniškio ,,Saulės“ pagrindinėje mokykloje – ugdymo karjerai diena

Birželio 19-ąją Joniškio ,,Saulės“ pagrindinėje mokykloje  vyko Ugdymo karjerai diena, kurią organizavo ugdymo karjerai specialistės Dalia Žilevičienė ir Erika Vitkauskienė. Renginyje dalyvavo apie 300 5–10 klasių mokinių, kurie susipažino su įvairiomis profesijomis, studijų galimybės ir darbo rinkos tendencijomis.

Kartu su klasių vadovais mokiniai dalyvavo ugdymo karjerai veiklose: dirbo grupėse kurdami profesijų koliažus, susipažino su Klaipėdos universiteto, Šiaulių profesinio rengimo centro siūlomomis studijų programomis. Per praktines veiklas ir užduotis atvykę į mokyklą svečiai iš uostamiesčio pristatė jūrininko, šiauliečiai – virėjo, renginių ir poilsio organizatoriaus, statybininko, suvirintojo, elektriko, kirpėjo profesijas. Diskutavo su Joniškio policijos bendruomenės pareigūnais, kinologu apie policijos pareigūno, kinologo profesijas, stebėtas tarnybinio šuns pasirodymas, kuris sulaukė didelio mokinių susidomėjimo. 9–10 klasių mokiniai apsilankė UAB TMG Sports vehicles privačioje Štarevičiaus įmonėje, kur jiems buvo papasakota apie automechaniko profesiją ir veiklos specifiką, pristatytos transporto priemonės, kuriomis gabenami žirgai. Vėliau apsilankyta verslininko, baldų medienos technologo Kęstučio Tautvaišo įmonėje UAB ,,Joniškio baldai“. Ten mokiniai domėjosi baldininko profesija, įmonės veikla, K. Tautvaišas mielai pasidalijo savo verslo sėkmės istorija, negailėjo praktinių patarimų mokiniais, galvojantiems apie būsimas tolimesnes studijas. Joniškio miesto poilsio zonoje Joniškio ,,Saulės“ pagrindinės mokyklos mokinius pasitiko Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Joniškio priešgaisrinėje gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai, narai. Mokiniai domėjosi ugniagesių gelbėtojų, narų profesijomis, jų darbo ypatumais ir kasdieninėmis profesinėmis veiklomis. Ugdymo karjerai dienos metu aplankyta ir Joniškio žemės ūkio mokykla. Ten mokiniams pristatytos studijų programos ir karjeros galimybės. Išbandyta barmeno profesija restorane ,,Žilvinas“.

Mokykloje vykusių profesijų pristatymo ir praktinių veiklų organizavimo metu mokinius aplankė Joniškio rajono savivaldybės meras Vitalijus Gailius.

Pasak Joniškio ,,Saulės“ pagrindinės mokyklos direktorės Aldonos Laucienės, tokie renginiai yra labai reikalingi, nes jų metu yra ugdomos mokinių bendrosios ir karjeros kompetencijos. Susitikimų metu su įvairių profesijų atstovais ugdomi mokinių komunikavimo, bendradarbiavimo, socialiniai įgūdžiai. Tai skatina ateityje kur kas lengviau rinktis būsimos karjeros kelią.

Nuoširdžiausia padėka visiems, padėjusiems mokiniams panirti į profesijų pasaulį.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas